0
Son zamanlarda baska projelere yogunlasmak icin bu blogu biraz bosladim. Ama bugunun Dunya Hayvan Haklari Gunu olmasi dolayisiyla, iki hafta once 21 Eylul’un Dunya Baris Gunu olmasi dolayisiyla ve veganligimin dorduncu yilini devirisimi kutlamam dolayisiyla buraya da bir seyler yazmak istedim.

Kabak mevsimi gecmeden kabakli bir tarif vereyim. Aslinda hepimizin asina oldugu bir sey: mucver. Ama yumurtasiz hali.



Vegan Mucver

Uc-dort adet orta boy rendelenmis kabak
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze sogan
Yarim demet dereotu
2-3 corba kasigi misir nisastasi veya soya unu veya bugday unu veya bunlarin bir karisimi
Tuz (zevke gore)
Bitkisel sut (soya, badem, yulaf, pirinc, vs.)
Yarim cay kasigi kabartma tozu
Bir corba kasigi sivi yag


Kabaklari yikayip uclarini kestikten sonra kabaklari soyup rendeleyin. Yesillikleri ince kiyin. Genisce bir kapta kabaklari ve ince kiyilmis yesillikleri karistirin. Uzerine kullandiginiz unu ve bir corba kasigi sivi yagi ekleyin ve soyle bir karistirin. Karisimin kendini tutmasi gerekiyor ama cok da vicik olmamali. Eger karisiminiz biraz fazla sivi olduysa un ekleyin, karisim kendini tutmuyorsa azar azar bitkisel sutunuzden ekleyin. En son istege gore tuzu ve yarim cay kasigi kabartma tozunu ekleyin.

Mucveri tavada kizartmak icin genis bir tavayi kizdirip birkac damla yag ekleyin. Bir corba kasigi karisimi alip tavaya koyun. Vegan mucverleri pisirirken dikkat etmeniz gereken sey mucverlerin tavada birbirine degmemesi. Ayrica bir taraf tamamen pismeden mucverleri cevirmeye kalkmayin yoksa dagilir. Bir spatula yardimi ile mucverleri cevirin ve diger tarafi da hafifce kizarana kadar pisirin. Bu mucverlerin icinde yumurta olmadigi icin biraz daha hizli kizariyorlar ve sonunda renkleri biraz daha koyu oluyor, bu normal, yalniz mucverleri yakmamaya dikkat edin, yanik tadi gelmemeli. Pisen mucverleri kagit havlu serilmis bir tepsiye alip fazla yaglarini suzdurun.

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top