0
Eskiden bir şarkı vardı. Nereden geldi aklıma şimdi bilmem... Ne güzel tercüman olurdu duygulara... Her şeyde duygulanacak bir şey bulduğum(uz) yıllardı gerçi. Neyse... Bu aralar öyleyim. Tadım yok. Ülkenin gündemine bakınca keyifli olmak ne kadar mümkün ki zaten? Bazen şükretmek bile içini sızlatıyor insanın...

kabak sufle

Sevdiğim hiçbir şey tat vermiyor bu aralar... Ama onlara tutunmayı sürdürüyorum inatla. Akşamları vanilyalı mumlarımı yakıyor, Joy fm dinliyor, kitaplarıma gömülüyorum... Hilal'in öyküsünü merak ederek akşamı zor ediyorum kimi günler... Başka ne yapabilirim ki? Geçmesini, hayatın sarkacında daha iyi yerlere savrulmamızı beklemekten başka...

Yine de evde bizi neşelendiren bir şey var: Sokakta soğuktan ve açlıktan ölmek üzereyken bulduğumuz Yumak... Simsiyah bir kız kedi, bebek daha. Adı Yumak, çünkü tüy yumağı gibi bir şey... İlk günler bizden ödü kopuyordu. Çabuk toparladı kendini, şimdilerde kucağımızdan inmez oldu. O bize, biz ona alıştık...

Tarife geçmezsem bu yazı bu savruklukta devam eder gider..

Söz konusu tarif kabak sufle. Kabaklı kolay börek de diyebiliriz belki. Bu kabaklı tarifi sevgili Selin paylaşmıştı yemek grubumuzda. Onun iştahla yazdığı tarifleri hep keyifle okur ve genellikle de denerim. Bu tarifi de kabak mevsiminin son demlerinde denemek istedim. Sonuç çok güzel, yumuşacık ve leziz oldu. Organik pazarda hâlâ koyu yeşil renkte Ege kabakları bulunabiliyor. Ama artık çok az tezgâhta görülüyorlar. Denemek isterseniz acele edin...

Malzemeler
  • 4 adet kabak
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 350 gr kadar tam yağlı beyaz peynir
  • 1 demet dereotu
  • Tuz (peynir çok tuzluysa eklemeseniz de olur)
  • Taze çekilmiş karabiber

kabak sufle tarifi

Yapılışı
  1. Derin bir kaba yufkaları parçalayarak alın.
  2. Kabakları soyarak mutfak robotuna aktarın. Dereotu, tuz ve beyaz peyniri de ekleyip iyice karıştırın.
  3. Kabaklı karışımı yufkaların olduğu kaba ekleyip hepsini güzelce karıştırın. Büyük veya orta boy bir borcamı zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine döküp yayın ve üzerini düzleştirin.
  4. Süt ve yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp borcamdaki karışımın üzerine dökün. Hafif acı seviyorsanız pul biber serpin üstüne, biraz da karabiber çekip önceden ısıtılmış fırına verin. 200 derecede 35-40 dk kadar pişirin. Üzeri güzelce kızarıp kabaracak. Sıcak sıcak hemen servis yapın.

Kabak Sufle Tarifi

Gerçekten çok pratik; buzluğunuzda yufka bulunduruyorsanız, dolabınızda bekleyen kabaklar da varsa hemen yapabileceğiniz bir tarif bu. Selin'in tarifinde taze soğan da vardı 4-5 dal, ben de çok sevmeme rağmen sevgilimin midesine dokunduğu için ekleyemedim. Sizde böyle bir engel yoksa muhakkak ekleyin derim... Eminim lezzetini bir kat daha arttıracaktır.

Şimdi kitabımı alıp köşeme çekileceğim ve başka bir dünya mümkün mü? diye düşünmeye devam edeceğim...

Yorum Gönder

 
Top