0



Katıldığım workshop'te bana soğanı elde değil kesme tahtasında doğramam gerektiğini söyleyen ilk kişi...Üstelik o kadar nazik bir dilleki kimselere duyurmadan - profesyonelce! Soğanı elime alıp doğramaya başladığım neredeyse hergün aklıma gelen ve elimi bir an önce kesme tahtasına atmama sebep olan bir innovative chef.......



Chef’s Table Mutfak Okulu Türkiye’de ilk defa yemek yapmayı öğretmekten öte yemek yapmanın mantığını, kimyasını öğretmek için Serkan Bozkurt tarafından butik standartlarda kurulan bir mutfak okulu......


Facebook grubuna eklenmem ile varlığından aylar önce haberdar olduğum chef's table mutfak okulunu görmeyi o kadar çok istiyordumki, Serkan Bey'den gelen mail beni çok sevindirdi. Cumartesileri çalışsam da kendime bir şekilde zaman ayırıp tuttum Chef's Table'nin yolunu...

İçeri girdiğimde tahmin ettiğim gibi bir ortam ile karşılaştım.Herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ancak ziyaretçi ve öğrencilerin rahatı hep en önde tutulmuş.

Şefin masası olan ceviz ağacından yapılmış 4 metrelik masa bizi kendine hayran bıraktıracak cinsten...

Bütün arkadaşlar geldiğinde bizler için hazırlanan nefis başlangıçlar eşliğinde şef bizi iş hayatı ile ilgili kısa bir yolculuğa çıkardı.İş hayatı diyorum çünkü o günden aklıma kazınan en temel kavram 'bu bir iş,önlüğümü çıkardığımda şefliğim biter!Önemli olan yemeğe sevgi katmak değil,yemek yapmak üzere elimize aldığımız her maddenin kimyasını bilmektir'!gibi kavramlar oldu. Gerçektende o gün bize bunu ispatlarcasına öyle sorular sorup kendi cevapladıki biz çoğunu hayretler içinde dinleyip, meğer doğru bildiğimiz ne çok yanlış varmış demekten kendimizi alamadık.

Bu pasta çok büyük ve herkese yetecek kadar pay var mantığı ile bilgilerini, hatta yapacağı projeleri bize anlatan ve sizde bunu şunu yapın mutlaka diyerek yol gösteren çok mütevazi bir kişi Serkan Bozkurt.


Serkan Bozkurt Hakkında;

Bu arada o gün Serkan Bozkurt'un avrupada Michelin yıldıza sahip restorantta çalışıp çeşitli yabancı zincir işletmelerin şefliğini yaptığı ayrıca ülkemize Avrupada otelcilik okullarımız adına ilk madalyayı kazandıran öğrenci olduğunu öğrendik.....Dünya Aşçılık Birliğinin düzenlemiş olduğu yarışmalarda ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda, Slovenya, Malta, Macaristan, Rusya,Hırvatistan vs. ülkelerden toplam 35 adet altın, gümüş, bronz madalyayı ülkemize kazandırdığını ve 2005 yılında Avrupanın en iyi genç şefi madalyasını kazandığınıda....


Serkan Bozkurt'un Serkan Bozkurtla Modern Türk Mutfağı, Serkan Bozkurttan Yaratıcı Yemek Tarifleri ve Serkan Bozkurttan Minik Minik Yemekler adlı üç yemek kitabı bulunmaktadır... 2009 yılında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından Cumhuriyetimizin 86.yıldönümünde cumhuriyet resepsiyonuna davet edilmiş ilk şef'tir...




Ogün hepimiz mutfağa girip yemek yapacağımızı sanmıştı ama Serkan Bozkurt tabiri caizse bizi ters köşeye yatırdı!Önce bizi muhteşem masaya davet edip sırası ile harika lezzetler tattırdı ve sohbeti ile bizi resmen bilgi bombardımanına tuttu....Bize huzurlu-keyifli bir ortamda bambaşka duygular yaşatarak farklılığını bir kez daha ispatladı!!!


Günün sonunda onlarla olmaktan büyük keyif aldığım 5 arkadaşım ve ben mutlu mesut evlerimize uğurlandık.



Chef' Table mutfak okulu hakkında daha detaylı bilgi almak ve iletişim için;


Chef's Table Mutfak Okulu
Dikilitaş Mah. Emirhan Cad. No : 103/2 Dikilitaş Beşiktaş Tel & Fax : +90 (212) 258 88 86
mailto:info@chefstablemutfakokulu.com /

Yorum Gönder

 
Top