0
DSC05017
Eve gelen narların ekşi çıkmasıyla beraber ne yapayım ne yapayım derken cafe fernandoda ki nar reçeli aklıma düştü.

Tam şöyle yazmış tı sevgili cafe fernando ;
‘’ Bir nar reçeli yaptım, yanağını dayar uyursun. Hem tatlı, hem ekşi.’’

Tam da öyle bir nar reçeli oldu. Hafif ekşi tatları seven oğluşum içinde harika bir kahvaltılık oldu.

Narlar da ayıklarken beni hiç üzmediler sağolsunlar.:)) o kadar kolay ayıkladım ki ben bile şaştım. Ayıklarken aklıma hep babamın nar yerken söylediği
‘ Nar cennet meyvesidir. Bir tanesini bile ziyan etmemek gerekir.’ Bu düşünceyle bir de baktım ki tüm narlar ayıklanmış.

Reçelimizin tarifine gelecek olursak tarifi cafe Fernando’nun tarifine tamı tamına olmasa da uyuldu. İşte tarif;

Malzemeler
1-3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2-1 su bardağı ayıklanmış nar
3-3.5 su bardağı şeker
4-Yarım limonun suyu


Yapılışı

1.Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun (sonradan olup olmadığını test ederken ihtiyacınız olacak).

2.Bir adet narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.

3.Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.

4.Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırın ve yaklaşık yarım saat kaynatın.

cats00

5-Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın.

6-Ardından altını biraz kısıp, pişirmeye devam edin.

7-Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin.

8-20 dakika sonra yarım limon suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin (toplam pişirme süresi 1 saattir). Pişirme süresi ocağınızın ateşine göre değişiklik gösterebilir.

9-Reçelin kıvamının tutup tutmadığını anlamak için buzluğa koyduğunuz tabağın üzerine reçel bitmeye yakın bir kaşık reçeli üzerine damlatın. Çok az bekledikten sonra tabağı eğin. Eğer su gibi akıyorsa pişirmeye devam. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başladıysa da reçeliniz oldu demektir.

10-Temiz bir reçel kavanozuna aktarın reçel soğuduktan sonra kapağını kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.

11-AFİYET OLSUN….

Not: Narlar biraz ekşi olduğu için ben şekeri biraz fazla tuttum ve 1 limon yerine yarım limon suyu kullandım.
Narları sıkarken de ayıklanmış narları temiz bir tülbentin içine koyup sıktım. Çok kolay oldu ve narenciye sıkacağı ile sıkılan narlarda hafif bir acılık oluyor. Bu şekilde sıkılınca tam nar suyu oluyor.

Yorum Gönder

 
Top