0
BEŞAMEL SOSLU PATATES MUSAKKA

Malzemeler


5 adet büyük patates
300 gr. orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yeteri kadar su

Beşamel sos için

1 yemek kaşığı terayağ
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Az tuz

Yapılışı

Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Genişçe bir tencerede önce soğanımızı kavuralım. Üzerine kıymamızı koyup birlikte kavurmaya devam edelim. Salçamızı ve baharatlarımızı ilave edip karıştırmaya devam edelim. Küp küp doğradığımız patateslerimizi ekleyip üzerine 1 su bardağı su ilave edelim. Tenceremizin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Başka bir tencerede beşamel sos için yağımızı eritelim. Unumuzu ekleyip biraz kavuralım. Sütümüze yumurtayı kırıp karıştıralım. Kavurduğumuz unun üzerine döküp yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Patatesler suyunu çekip piştiğinde geniş kenarlı fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine beşamel sosu döküp önceden ısıtılmış fırına verelim. Üzeri kızardığında fırından çıkaralım. Dilimleyip servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

BEŞAMEL SOSLU PATATES MUSAKKANIN ŞİFASI

01. Kan yapıcıdır.
02. Vucuda kuvvet verir.
03. İdrar söktürücüdür.
04. Anne sütünü artırır.
05. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir(Baharatsız olarak)

Yorum Gönder

 
Top