0

Hürriyet gazetesinden bir tarif. Bence pazar kahvaltıları için iyi bir alternatif olabilir. Biz denedik sevdik. Siz de bir deneyin isterseniz.
Dün sol elime bıçak sokmayı becerdim :)) Buzluktan çıkmış tereyağı sivri uçlu bir bıçakla keserken, bıçağı elime daldırdım. Derin ama az bir kesik oluştu :) Elim bir hafta sarılı gezeceğim şimdi. Bu arada kendimde iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyım :) El aletleri ile gerçekleşen kazaların tüm kazalara oranı %5 ile %10 oranında gerekleşmekteymiş. EEE yalnız değilim yani.

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • İçi için: Yarım kilo ıspanak yaprağı ve 6 adet yumurta



Yapılışı:


  1. Ispanaklarımızı bir güzel yıkadıktan sonra, kalın kalın doğruyoruz. Doğradığımız ıspanağı doğrudan koymayıp, bir tatlı kaşığı tuzla ovuyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu ve sütü bir güzel karıştırıyoruz. Birinci yufkayı yağlanmış fırın tepsinin üzerine seriyoruz .Üstüne sıvı karışımdan sürüyoruz. İkinci yufkayı kırıştırırark seriyoruz ve üzerine yine sıvı harcından koyuyoruz. Üç yufkayı sıra ile üstlerine sıvı harcı koyarak tepsiye seriyoruz.
  3. Üçüncü katın üstüne ıspanağımızı yayıyoruz.  Ispanakların üstüne aralıkları eşit olacak şekilde çırpmadan bütün bütün 6 adet yumurtayı kırıyoruz.
  4. Tekrar üstüne yufka, sıvı ve son kat yufkayı düzgünce koyuyoruz, ben kenarlarını da böreğin altına sokuyorum. Sıvımız kalanını üstüne de döküyoruz. Dikkat edi kenarlara taşmasın. Üstünü susam, çörek otu veya haşhaşla süsleyip 170 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top