0


Meyveli pastayı yaptığım akşam 2 pasta hazırladığımı yazmıştım.Bu eve hazırladığım,muhallebi ve meyveler aynı tek farkı pandispanyası mügenin kakaolu yoğurtlu pandispanyası.3 'e bölünse şüphesiz çok daha yüksek ve güzel görünürdü ama bazen eve yaptığımız pastalara çok özenemiyoruz değilmi:)


Meyveli Baton Pasta



Kakaolu Pandispanya İçin;
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Pasta Ara Kreması

2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 limon kabuğu rendesi/veya portakal kabuğu
1 paket vanilya

Pastabanı Islatmak İçin ;
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker

Üst Kreması İçin;
1,5 su bardağı süt
1 paket dr outker sade pasta kreması/veya kremşanti

Orta ve Üst Süsleme İçin;
dilediğiniz meyveler
(mandalina,kivi,muz,kiraz şekerlemesi,damla çikolata,rulokat kullandım)

Pasta Jölesi İçin;

1 çay bardağı su
çeyrek limon suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta





Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.


· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.


· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)


· Yağlanmış ve unlanmış baton veya yuvarlak kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)

Ara krema için;süt,şeker,nişasta ve unu iyice çırpıp koyu boza kıvamı alana kadar çırparak pişirin.En son terayağı,vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edip altını kapatın.Arada bir karıştırarak kaymak tutmasına izin vermeden soğutun.


Bir gece dinlenmiş olan pandispanyayı ortadan ikiye veya üçe bölün.Ben bölerken naylon ip kulanıyorum.


Pandispanyanın alt ve üst katını şekerli süt ile ıslatın.Ara kremayı pastanın ortasına yayarak bolca sürün.1 muz ve 1 kiviyi küçük doğrayın üzerine biraz limon suyu gezdirip pasta kremasının üzerine serpiştirip üst patı kapatın.

Pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile iyice çırparak hazırlayın ve pastanın kenarlarından başlayarak pastayı bu krema ile sıvayın.


PAstanın üzerine 1 muzu boydan ikiye keserek koyun.Ortaya kivi ve kiraz şekerlemelerini koyun ve tart jölesi ile pastanın üzerindeki meyveleri iyice kaplayın.Dolapta bu şekilde 1 gece dinlendirdiğiniz pastanızın kenarlarına servisten hemen önce rulokatları dizin.


Afiyet Olsun.



Not:Rulokatları daha evvel koyarsanız yumuşarlar ve yenilmeyecek kıvam alırlar.

Yorum Gönder

 
Top