0

Herkese tekrar sağlık, mutluluk, başarı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.

2012 yılının ilk tarifi. Süper pratik bir tarif. Ayrıca pişmeden yapılması da cabası. Tadı da çok güzel oldu. Tarçın ve incir ikilisi zaten birbirine çok yakışıyor. Herkese tavsiye ediyorum.

Tarifi Muhterem'le Afiyetle' de görmüştüm.Oda Oktay Usta'dan almış.

Malzemeler:
  • 14-15 adet kuru incir
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Üzerine tarçın
Yapılışı:

  1. Kuru incirleri sıcak suda bekleterek yumuşatın. Yaklaşık 10-15 dakika. Sonra incirleri küp küp kesin.
  2. Bir çelik tencereye 1 lt sütü dökün, içine de şekeri atın. Tencerenizi ateşin üzerinde parmağınız sütün sıcaklığına dayanacak hale gelene kadar tutun. Sakın kaynatmayın.
  3. Ateşten indirdiğiniz şekerli sütün içine incirleri katın ve içine el blendırı daldırın. Hemen koyulaşmaya başlıyor. Muhallebi kıvamında oluyor. İncirler iyice parçalanınca bekletmeden kaplara bölüştürün. 2 saat ortam sıcaklığında, 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne tarçın dökerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top