0

Ne zamandır vermek istediğim bir tariftir kendileri. Biz bu dolmayı ilk defa yemek için Bodrum'un Mazı köyüne kadar gitmiştik. 12-13 sene olmuştur herhaşde. Bu arada gittiğimize de değmişti. Mazı'da dolmada harikaydı :)

Bu dolmayı yaparken dikkat etmeniz gerekenler şunlar :

1) Kabak çiçeği'ni almak için sabah saatlerinde pazara gideceksiniz ve eve geldiğiniz gibi de yapacaksınız.
2) Dolmanın içini diğer dolmalara göre daha çok pişireceksiniz. Kabak çiçekleri hemen pişiyor çünkü.

Malzemeler:

◦1 demet kabak çiçeği
◦1 büyük soğan veya 2 orta boy soğan
◦1 kase pirinç
◦2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
◦2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
◦1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
◦1/4 demet maydanoz ve 1 domatesin rendesi
◦1 çay bardağı zeytinyağı ve konan pirincin 1/2 kase su ve ayrıca bir kase su

Yapılışı:

1.Pirinçleri yıkayıp en az 20 dakika ılık suda bekletin.
2.İçi için soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun. İçine pirinçleri de atın ve kavurun. 1 kase suyuda ve kuş üzümlerini de ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra nane, doğranmış maydanoz ve yeni bahar ekleyip karıştırın.
3.Kabak çiçeklerinin saplarını ve ortasındaki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkarın. İçlerine pirinci doldurun , çok doldurmayın. Çiçeklerin ağzını elinizle büzün tencereye yatay yatay dizin.
4.Üzerine zeytinyağını ve yarım kase suyunu koyup 10 dakika kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top