0

İftar sonrası yenebilecek soğuk,hafif basit bir tatlı.Tarifi Saliha'nın bloğundan aldım. Orada kakaolu bisküvide vardı ama ben kullanmak istemedim..Ortasındaki siyah pudingi dekor olması için koydum ... Kalıplar philips tarafından hediye edilmişti kullanmak bu güne kısmetmiş :)



Şeftalili Parfe

· 1 paket krem şanti
· 1 bardak süt
· 2-3 tane şeftali

Kreması;

· 2 su bardağı süt
· 1,5 yemek kaşığı un
· 1 çay bardağı şeker
· 1 yumurta sarısı ,vanilya

Tencereye krema malzemelerini alıp kaynayana kadar sürekli çırpıcıyla karıştırın. Krema kaynayınca ateşi kısıp tahta kaşıkla 5 dakika karıştırıp soğumaya bırakın.

Şantiyi sütle hazırlayın,şeftalileri minik minik doğrayıp şantiye ekleyin. Pişirdiğiniz kremayla şeftalili şantiyi karıştırın.

Silikon kalıplara boşaltıp donducuda en az 1 gece dondurun.(siikon kalıp yoksa strech geçirilmiş herhangi bir kalıpta olur)

Servisten yarım saat önce çıkarıp arzu ederseniz meyve soslarıyla servis yapın.

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top