0
Ramazan denilince ilk akla gelen tatlıdır güllaç...
Hazır güllaç alıyorsunuz, yapımı çok kolay...
Ben Saffet Abdullah Efendi Güllaçları markalı güllacın 400gr.'lık paketini aldım.
Gerçekten çok lezzetliydi ve üzerinde yazan tarifi uyguladığınızda lezzet garanti...
Ben paketlerin arkasındaki tarifleri yapmaktan çekinirim.
Genelde çok şekerli olur ama bu güllaçta onu yaşamadım, ölçü tam ;)
Önce cevizlisini denedim, birkaç gün sonra fıstıklısını yaptık ama bizimkiler cevizliyi daha çok beğenmişler ;)
Herkes kendi damak tadına göre hazırlayabilir.

Malzemeler
3 litre süt,
1 kg şeker (4 su bardağı)
400 gr.'lık hazır Güllaç (tercihen Saffet Abdullah Efendi Güllaçları)
Arzuya göre ceviz, badem, fıstık, fındık eklenebilir.

Hazırlanışı
Süt ile şeker kaynatılıp, ılık hale getirilir.  
Sonra tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.
Ben aralara da ceviz serpiştirdim.
Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.

Soğuyunca (buzdolabında 4-5 saat dinlendirirsek) çok daha güzel oluyor.
Üzerine dövülmüş ceviz, badem, fıstık, fındık  ile servis yapabilirsiniz.
Üzerini meyvelerlede de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ etkinliğine ev sahipliği yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.
Kolay gelsin...


Yorum Gönder

 
Top