0
IMG_1156

Herkese hayırlı günler. Havalar hafiften hafiften serinlemeye başladı. Ankara' da bugün hava bir açık bir kapalı sağnak yağış uyarısı yapıldı ama buraya henüz tek damla yaş düşmedi.

Yaz yavaştan yavaştan biterken patlıcanları dolaplara koymaya başladık sanırım. Yani kış hazırlıklarına başlanıldı mutfaklarda. Ben de cumartesi pazardan almış olduğum patlıcanları közleyip dondurucuya koydum. Biraz da ayırıp Alinazik yaptım. Herkese denemesini kesinlikle tavsiye ederim. Akşam için harika bir ana yemek. Şimdiden kolay gelsin hanımlar..


MALZEMELER:
3-4 adet patlıcan
1 kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz

Kıymalı Harç İçin;

300 gr. kıyma
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
sıvı yağ
tuz , karabiber

YAPILIŞI:

1- Patlıcanları közleyip soyuyoruz.

2- Közlenen patlıcanları dilimleyip soğuması için bir kenara ayırıyoruz.

3- Diğer taraftan tavaya yağı koyup önce kıymayı ardından sırasıyla minik minik doğradığımız biberleri ve domatesleri ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini de ilave etmeyi unutmuyoruz.

4- Domatesler kendi suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.

5- Süzme yoğurdu geniş bir kaseye alıp üzerine patlıcanları ve rendelediğimiz yada dövdüğümüz :) sarımsakları da ekliyoruz. Tuzunu da katıp karıştırıyoruz.

6- Patlıcanlı yoğurdu servis tabağına alıp üzerine kıymalı harcımızı döküp maydonoz ve közlenmiş biberle servis yapıyoruz.

                                                                                              AFİYET OLSUN...

Yorum Gönder

 
Top