0

Her tatil sonrası olduğu gibi mutfağa dönüş çok zor benim için.Bu sıralar ya aynı yemekler pişiyor evde yada fotoğraflamak zor geliyor...Bugün serin havanın bizi titretmesi ile umarım kendime gelip eski hevesime kavuşurum :)


Yoğurtlu Patlıcan Sarma

3 adet kemer patlıcan
3 adet kırmızı biber
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarmısak
5 yemek kaşığı mısır unu
1 yumurta(galete unuda olur)
tuz
Kızartmak için:2 su bardağı sıvıyağ

10-15 adet yeşil soğan sapı


Patlıcanları ince uzun şeritler olacak şekilde 4 -5 parçaya keselim yarım saat tuzlu suda bekletelim. Süre sonunda her bir dilimi önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.

Biberleri közleyip kabuklarını soyalım ve minik doğrayalım. Biberlere süzme yoğurt,sarımsak ve tuz ilave edip iyice karıştıralım.

Her bir patlıcan diliminin ucuna yoğurtlu biberden 1 tatlı kaşığı koyup saralım ve kaynar suda beklemiş soğan sapı ile bağlayalım.


Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top