0

               Biliyorum hepiniz çok seviyorsunuz, hele de şu yaz aylarında. Yaz mevsimi bana kızartma mevsimi gibi gelir. Bizim ev ahalisi, akşamları iftar bile olsa, yemek yemek istemiyorlar. Durum böyle olunca da kızartmalara bolca yer veriyorum.
              Dolapta sebzelerimin hemen hepsinden azar azar kaldığında genelde tercihim şakşuka olur. Yukardaki görüntü de böylece ortaya çıkanlardan. Hadi o zaman buyurun şakşukanın tarifine;

Malzemeler:
  • 2 patates
  • 1 kabak
  • 2 küçük patlıcan
  • 3 tane çarliston biber
  • 2-3 domates
  • 3-4 diş sarımsak




Yapılışı:
  1. Patlıcanlar alaca soyulur,küp küp doğranarak tuzlu suda bekletilir.
  2. Domatesler rendelenerek, bir tavaya biraz sıvıyağ ve tuz eklenir. Üzerine sarımsaklar soyulup doğranarak kavrulur. Hafifçe suyunu çekince altı kapatılır.
  3. Kabaklar soyulup küp küp doğranır.Biberler ve patates küp küp doğranır. Tuzlanır.
  4. Kızartma tenceremiz ocağa alınır. Yağ hafifçe kızdırılır. İçine kabaklar atılır.
  5. Genişçe bir tabağın altına rulo havlu serilir, kızaran kabaklar bu havluya alınarak, fazla yağının alınması sağlanır.
  6. Biberler atıp kızartılır. Aynı şekilde havluya alınır. Patatesler de atılır kızartılır. En son patlıcanların suyu süzülüp temiz bir havlu ile fazla suyunu alırız ve onları da kızartarak tabağa alırız.
  7. Üzerine hazırladığımız domates sosunu ilave eder servis yaparız. Afiyet Olsun...
  

Yorum Gönder

 
Top