0
Tavuk Suyu
Malzemeler:

1 bütün tavuk
2 havuç, kalın doğranmış
4 pırasa, sadece yeşil kısımları kalın doğranmış
2 soğan
2 kereviz sapı
2 defne yaprağı
Karabiber taneleri
2 karanfil
4 sap taze kekik, doğranmış

Yapılışı:

  1. Tavuk suyunu kısık ateşte 30 ila 60 dakika pişirin.
  2. Etleri kemiğinden ayırıp lokma büyüklüğünde parçalara bölün.
  3. Tavukları ve tavuk suyunu soğumaya bırakın.
Çorba
Malzemeler:
100 gr tereyağı
4 pırasa, beyaz kısımları doğranmış, kökleri ayrılmış
1 soğan, ince doğranmış
2-kereviz sapı
1 defne yaprağı
6 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 dilim kabuklu ekşi hamur ekmeği
Yapılışı:
  • Bütün tavuğu tavuk suyundan çıkarıp tavuk göğüslerini ayırın.
  • Tavukları kalın kalın doğrayın. Bir tencerede sarımsak, tereyağı, kekik, soğanı karıştırarak pişirin.
  • Pırasaları, tuz ve karabiberi ekleyip yumuşayana kadar 4-6 dakika pişirin.
  • Tavuk suyunu parçalarından arındırmak için süzün ve çorbaya ekleyin.
  • Çorbaya tavuk etlerini ve maydanozu ekleyip 1 dakikalığına kaynatın.
  • Büyük bir kasede yanında kabuklu beyaz ekmek ve tereyağıyla birlikte servis edin.

Yorum Gönder

 
Top