0
Bahar geldi geliyor derken dünden beri hiç durmadan yağmur yağıyor... Eee, Mart Martlığını yapacak elbette! Çok soğuk olmasa da geçen birkaç güne göre soğuk bir hava var dışarıda, içeride de klima çalışıyor tabi... O yüzden bugün güzel bir kabak çorbası tarifi yazmak istedim. Hem zaten çorba daha çok soğuk havalarda güzel gitse bile sofrada her zaman aranır, çok acıktığınızda bir dilim esmer ekmekle, ya da ekmeksiz, sıcak bir içecek niyetine..

Kolay kabak çorbası tarifi


Bu çorbayı balkabağı ile değil, bu kez bildiğimiz normal kabakla yaptım. Çorbaya yoğunluk kazandırmak ve biraz daha lezzetlendirmek için patates de ekledim. Benim deneysel çorba çalışmalarıma şüpheyle yaklaşan annem bile çok beğendi ve bu kez koca tencereyi tek başıma bitirmek zorunda kalmadım, çorbayı iki günde bitirdik. Kremalı çorbaları çok seviyorum, dayanamayıp buna da yarım kutu ekledim. Bu arada ben 100 ml.lik ambalajlarda krema üretilmesini talep ediyorum! (Belki sesimi birileri duyar) Siz de öyle düşünüyor musunuz bilmem ama yarısını kullandığım paketin kalanını 2-3 gün içinde kullanma zorunluluğu benim canımı sıkıyor, kremayı ne kadar çok sevsem de ardarda kremalı şeyler yapıp yemek istemiyorum!

Bu kabak çorbasını yapmak oldukça kolay, hiç vakit almıyor. Benim gibi rende işlemini robota yaptırırsanız vakitten daha çok kazanırsınız.

Malzemeler
  • 5-6 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1,5 lt su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 100 ml (1/2 küçük kutu) çiğ krema

Yapılışı
  1. Öncelikle kabakları ve patatesi rendeleyin, soğan ve sarımsakları ince ince kıyın, bunları bir kenarda bekletin.
  2. Tereyağını derin bir tencerede eritip unu ekleyin ve karıştırarak kavurun.
  3. Suyu tencereye yavaşça ekleyerek sürekli çırpın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Su kaynadıktan sonra rendelediğiniz kabakları ve patatesi ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
  5. Bu arada ayrı bir yerde zeytinyağında soğan ve sarımsakları hafifçe pembeleştirin. Daha sonra çorba tenceresine ekleyin.
  6. Tuz, karabiber ve kremayı da ekleyin. Birkaç dakika sonra altını kapatın. Çorbanızı blenderdan geçirdikten sonra kaselere alıp dilerseniz bol karabiber serperek servis yapın.
Kolay kabak çorbası tarifi


Dünyayı omuzlarında,
geleceği gövdesinde taşıyan,
evlerin, eşlerin, çocukların, babaların, patronların, ve tüm bir yaşamın hiç bitmeyen ve bitmeyecek olan eksiklerini tamamlamak için tüm gücüyle çalışan kadınların günü kutlu olsun...

Yorum Gönder

 
Top