0

Oğluşumun doğum gününden yani taaa Kasım ayından kalan bir tarif. Oğluşumun arkadaşları pek bir bayıla bayıla yemişlerdi. Ben bu fikri bir blogtan almıştım ama aldığım blogu tekrar bulmam bir türlü mümkün olmadı. Onun hazırladığı muzlar benimkilerden çok çok daha güzeldi. Eğer o beni bulursa mutlaka linkini yayınlarım.
Kremanın içinde çikolatayı eritiyorsunuz. (50 ml kremada 1 paket çikolata) Kaşıkla karıştıra karıştıra soğutuyorsunuz. Karıştırmayı unutmayın ki kabuk bağlamasın. İster bütün ister yarım muzları çikolata sosuna batırıp, çöp şişlere diziyorsunuz. Büyük bir patatesi ortadan kesip, alüminum folyo ile kaplayıp, çöp şişlere batırılmış muzları patatesin üstüne diziyorsunuz.
Kremayı çok koymayın , yoğun bir çikolata kıvamında olsun. Yoksa erimiş çikolatalar muzların üstünden akıp gidiyor. Daha sonrasında hindistan cevizi, fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz. Ben tercih etmedim. Sade görüntüsü daha çok hoşuma gitti.

Yorum Gönder

 
Top