Ayva reçele çok yakışıyor. Gerçekten çok güzel oluyor. Bu reçelde ayvalar rendelenmemiş, ince ince kesilmiş. Siz rendeleyebilirsiniz. Eşim rendelenmiş sevmiyor. O yüzden ayvaları o böyle küçük küçük kesti. :))
Şekeri 1'e 1 koyuyorsunuz. Ben yaklaşık 1.5 kilo ayvadan yaptım. 1.5 kilo şeker kullandım. Şeker ve ayvayı 1 gece beklettim. Zamanınız yoksa ayvayı ateşe koyup çok kısık ateşte su katmadan şekerini eritebilirsiniz. O zaman ayva taneleri daha sert olacaktır. İçine bir kaç tane karanfilde kattım.
Reçelin kıvama geldiğini şöyle anlarsınız:
Reçelin suyundan kaşığın ucu ile alıyorsunuz ve porselen bir tabağa döküyorsunuz. Damlanın ortasından kaşıkla bir çizgi çekiyorsunuz. Eğer o çizgi hemen kapanmıyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
Yorum Gönder