0

Eşimle ben sakatatlara bayılırız. Bayıla bayıla da yemek isteriz. Ben var ya dalak bile severim. Ama nerdeeeee öyle sakatat yemek ; bizim evde ben varım. Gestapo rejimi uygulayarak öyle sakatata makatata geçit vermem. Ama bazen bende dayanamıyorum. Bir de ızgara mızgara diyerek kendimi kandırıyorum. Eşim zaten kandırılmaya dünden razı :))) Bu ızgara kış bitmeden yapılmış ve bir daha ki kışa kadar yapılmayacak bir ızgaradır. Ama inanın çok lezzetli.

Malzemeler:
  • 1 adet büyükçe bir kuzu ciğeri (iki tane de kullanabilirsiniz)
  • Kuzu gömleğinin yanındaki yağlardan az bir şey
  • 1 büyük soğan ve 2 kaşık zeytinyağı
  • Yanında yemek için bir büyük soğan, maydanoz , sumak ve kırmızı pul biber

Yapılışı :

  1. Ciğeri zarından ayırıp,küp küp doğruyoruz. Yağıda küp küp doğruyoruz. (Yağ mini küpler halinde olacak)
  2. Ciğeri soğan suyuna ve zeytinyağına bulayıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz. Bu meyaneyi senede bir kere yapıyorum, tadını arttırayım ve daha yumuşak olsun diye yaptım. İsterseniz yapmayabilirsiniz.
  3. Normal de 2 ciğer bir yağ şeklinde şişe dizilir ama ben 3 ciğerde bir yağ dizdim. Kızaran yağları da zaten yedirtmedim.
  4. İster kömür ızgara da , ister elektrikli ızgarada pişirin. Ben elektrikli ızgarayı tercih ediyorum.
  5. Servis yaparken de ciğerlerin yanında yemek için ; soğanları yahnilik doğrayın, tuzla ovun . Sonra yıkayıp içine kıyılmış maydanoz, sumak ve kırmızı biber katın ve ciğerin yanında servis yapın

Yorum Gönder

 
Top