Kereviz Çorbasını çok beğenince hemen yer elması çorbasını da denedim. Kereviz çorbası kadar güzel olmasa da yinede fena olmadı. Ama ben kereviz yemeği mi çorbası mı ? diye soranlara kereviz çorbası , yer elması yemeği mi çorbası mı ? diye soranlara da yemeği derim.
Gerçi bizim evin erkekleri yer elması yemeğini de severek değil sadece ilaç niyetine yiyiyorlar. Ama ben bayıla bayıla yiyiyorum. EEE onlar baba oğul iç anadolu çocukları ne de olsa .
Malzemeler:
- 5- 6 adet yer elması
- 1 küçük patates
- 1 adet pırasanın yeşil yaprakları (pırasa çorbalara çok güzel lezzet verir)
- 1 adet orta boy havuç
- 1.5 litre su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- tuz, karabiber, istenen baharat
Yapılışı:
- Sebzeleri küp küp doğrayıp, 1.5 litre suyun içine atıp, yumuşayana kadar pişirin.
- İçine unu ve sütü de katıp el blendırı daldırın.
- Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişsin. İsterseniz üstüne kırmızı biberli , tereyağlı sos hazırlayıp dökebilirsiniz.
Yorum Gönder