Etli çorbaları çok seviyorum. Bu da onlardan bir tanesi. Düğün çorbasının bir benzeri. Deneyin seveceksiniz.
Bunlarda diğer etli çorbalar. Belki bakmak istersiniz.
http://durutarifler.blogspot.com/2008/04/dn-orbas.html
http://durutarifler.blogspot.com/2009/08/tavuk-suyuna-corba.html
http://durutarifler.blogspot.com/2011/05/sahte-iskembe-corbas-yada-sarmsakl.html
Bir de her yılbaşın lazım işkembe çorbası.
http://durutarifler.blogspot.com/2010/12/iskembe-corbas.html
Malzemeler :
250 kadar kuzu veya dana ( ben kuzu kullandım)- 2 çorba kaşığı dolusu un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- et suyu
- tuz, tane karabiber
- Çorba için ilk olarak eti düdüklüde haşlayın.. Haşladığınız eti didikleyerek parçalayın.
- Didiklediğiniz etleri altına yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alaak 180 derecede 10-15 dakika kadar pişirin.
- Çornayı yapacağınız tencerede tereyağı eritin. İçine un ilave edilerek rengi hafif dönene kadar kavurun. Üzerine et suyunu yavaş yavaş eklenerek kaynatılır. (Ben içine el blandırı sokuyorum. Pürüzsüz oluyor. ) Fırında azıcık pişirilen etler, tuz, karabiberde ilave edilerek pişirilir. Üstüne kırmızı toz biberle yağ yakarak servis edebilirsiniz.
Yorum Gönder