Çok yoğun bir aralık ayı geçirdim. İlk iki hafta yurtdışındaydım. Önce Özbekistan sonra Kırgızistan hemen arkasından Çin Shangai. Oradan döner dönmez A sınıfı uzmanlık sınavına çalışmaya başladım. 1 hafta da öyle geçti. Allaha'a şükür onu da geçtik. Şimdi 3 haftada biriken işlerimi halletmeye çalışıyorum. Oralardan sonra yazarım. Yediğimi içtiğimi anlatırım :)
Tarif hem çok kolay hem de bir o kadar lezzetli. Kesinlikle yapmalısınız.
Ben evde kalmış kabak tatlısını değerlendirip yaptım. Rahat 1.5 kilo kabak kalmıştı.
Ben tarifi size 1 kilo kabaktan vereceğim.
Diğer balkabaklı tarifler
Balkabaklı pasta
Balkabaklı muffin
Bir diğer Balkabaklı pasta
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 1 kilo şeker
- yarım limon
- 1 tabak dolusu fındık
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 1 paket çikolatalı puding + 2 bardak süt
- Kesilmiş kabakların üstüne şekeri atın. Çok kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben kabakları artık 1 gece bekletmiyorum. Çok kısık ateşte uzun sürede çok güzel tatlı oluyor. indirmeye yakın içine yarım limon sıkın ve bir taşım daha kaynatın.
- Sıcak sıcakken rondodan geçirdiğiniz bisküvileri katın. Birbirine yedirin. Kalan kabak tatlısından yapacaksanız tatlınızı ısıtın.
- Bisküvili kabağınızı borcama yayın. Üstüne rondodan geçirdiğini fındığınızı yayın. Üstüne 2 bardak 400 ml süt ile yaptığınız çikolatalı pudingi dökün. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
Yorum Gönder