Karalahana Dolması Tarifi
Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 2 Bağ KaraLahana
- Yarım Kg Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Su bardağı Pirinç
- 2 Su bardağı Su
- 3 Yemek kaşığı Tereyağı
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıKaralahanalar yıkanıp, sap kısımları kesildikten sonra sıcak suda 5 dakika kadar haşlanır. Sıcak sudan çıkarıldıktan sonra, üzerine soğuk su dökülerek soğumaya bırakılır. Soğanlar yemeklik doğranarak, kıyma, pirinç, 1 kaşık salça ve baharatlarla harmanlanır. Çok az su katılarak, kıvamı biraz yumuşatılır. Karalahanaların damar yerleri bıçakla alınır ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölünerek, içine hazırladığımız harçtan 1tatlı kaşığı dolusu kadar konularak sarılır. Tencerenin dibine bir, iki tane karalahana yaprağı konulduktan sonra, dolmalar sırayla dizilir ve üzerine düz bir tabak kapatılır. 1 kaşık salça, 2 su bardağı su ve tuzla karıştırılarak tencereye ilave edilir. Orta ateşe koyulan tenceremiz, kaynara çıkınca altı kısılarak, kısık ateşte yarım saat pişirilir.
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 2 Bağ KaraLahana
- Yarım Kg Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Su bardağı Pirinç
- 2 Su bardağı Su
- 3 Yemek kaşığı Tereyağı
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıKaralahanalar yıkanıp, sap kısımları kesildikten sonra sıcak suda 5 dakika kadar haşlanır. Sıcak sudan çıkarıldıktan sonra, üzerine soğuk su dökülerek soğumaya bırakılır. Soğanlar yemeklik doğranarak, kıyma, pirinç, 1 kaşık salça ve baharatlarla harmanlanır. Çok az su katılarak, kıvamı biraz yumuşatılır. Karalahanaların damar yerleri bıçakla alınır ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölünerek, içine hazırladığımız harçtan 1tatlı kaşığı dolusu kadar konularak sarılır. Tencerenin dibine bir, iki tane karalahana yaprağı konulduktan sonra, dolmalar sırayla dizilir ve üzerine düz bir tabak kapatılır. 1 kaşık salça, 2 su bardağı su ve tuzla karıştırılarak tencereye ilave edilir. Orta ateşe koyulan tenceremiz, kaynara çıkınca altı kısılarak, kısık ateşte yarım saat pişirilir.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.