- Demlik mutlaka porselen olmalı
- Tozu alınmış çay adam başı bir tatlı çay kaşığı hesabıyla porselen demliğe konur.
- Önceden kaynatılıp dinlenmiş su yarıyı geçecek şekilde demliğe konur.
- Demlik, içindeki su kaynamaya başlamış Çaydanlığın üzerine yerleştirilir.
- 15 20 dakikada, demlikteki çayın sıcaklığı 45 50 dereceyi bulur ve demlenir.
- Bardağa önce kaynamış su konur. Suyun üzerinede istenilen miktarda dem eklenir.
- Mümkünse çay şekersiz içilir. Şeker çaydaki bazı faydalı maddeleri yok eder.
- Demlenen çay yarım saat kıvamını korur.
- Suyun kaynatıldığı kabın içini kaplayan kirece benzer tabaka ıtina ile korumaya çalışılır.
- kekikte atılırsa sindirimin kolaylaşmasını sağlar.
Benzer Yazılar
Orman kebabı yapmanın püf noktaları
Orman kebabı yumuşacık kuzu veya dana etiyle yapılır. Kekik kokusunu ve nadide tadını alacağınız bu [...]
Feb 04, 2014Orman kebabı yapmanın püf noktaları
Orman kebabı yumuşacık kuzu veya dana etiyle yapılır. Kekik kokusunu ve nadide tadını alacağınız bu [...]
Feb 04, 2014Çöp şiş eti nasıl seçilir?
Izgarada yapılan pirzola, çöp şiş gibi kebaplar vejetaryen olmayan her kesimin bayılarak tükettiği e[...]
Feb 04, 2014Çöp şiş eti nasıl seçilir?
Izgarada yapılan pirzola, çöp şiş gibi kebaplar vejetaryen olmayan her kesimin bayılarak tükettiği e[...]
Feb 04, 2014Sebze türlüsü yapmanın püf noktaları
Sebze türlüsü özellikle yaz aylarında bolca tercih ettiğimiz bir yemektir. Dolapta kalan sebzeleri d[...]
Feb 04, 2014Sebze türlüsü yapmanın püf noktaları
Sebze türlüsü özellikle yaz aylarında bolca tercih ettiğimiz bir yemektir. Dolapta kalan sebzeleri d[...]
Feb 04, 2014Hamsi tava yapmanın püf noktaları
Hamsiyi yakalamak kadar tavada pişirmesi de büyük ustalık istiyor. İyi bir hamsi tava yapmak için ha[...]
Nov 21, 2013YAZ FASULYESI TARIFI
İşte yaz fasulyesinin malzemeleri ve hazırlanışı...Malzemeler2,5 su bardağı kuru fasulye2 çorba kaşı[...]
Oct 19, 2013
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.