0
Sanırım önümüzdeki birkaç gün boyunca mutfaklarda yoğun hazırlıklar olacak! Özellikle yılbaşı gecesi evde olacaklar pastalarını ve kurabiyelerini hazırlayacaklar, tabi yemek için de menüler belirlenecek, hazırlıklar tamamlanacak. Ne güzel bir telaş değil mi?

Kurabiye Tarifi

Ben pastamı ve kurabiyelerimi ancak son gün hazırlayabileceğim, yemek olarak da vejetaryen pizza yapacağım muhtemelen. Komşu teyzem için de bir pasta yapma sözü verdim, umarım hepsini yetiştirebilirim! Tabi fazlaca yorulmayıp Cumartesi gecesinin de keyfini çıkarabilmek lazım..

Bugün Buket'in tariflerine beyaz kurabiye tarifi ile devam edeyim dedim. Bunlar ağızda çabucak dağılan o keyifli (ve evet, biraz da suçlu) kurabiyelerden! İçindeki nişastadan dolayı bu tür beyaz kurabiyeler çok çabuk parçalanabiliyorlar, o nedenle ben genelde un-nişasta karışımıyla yaparım. Buket'in tarifinde ise hiç un yok, ama 2 yumurta var, tutucu görevde. Kurabiye tariflerimize eklenmesinde fayda var diyorum! Tezgahta ilk gördüğümde pastane kurabiyelerinden hiç farkı olmadığı aklımdan geçen ilk düşünceydi..

Malzemeler:

  • 500 g mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

  1. Tereyağı ve pudra şekerini kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın.
  2. Nişasta, vanilya ve kabartma tozu karışımını yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
  3. Hamurdan biraz irice parçalar kopartıp yuvarlayın, çok hafif yassıltarak tepsiye sıralayın.
  4. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kurabiyeler hafif pembeleşene dek pişirin. Çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyin.

Yorum Gönder

 
Top