0


Makarna ruha iyi gelir!
Yağmurlu kış akşamlarında daha da iyi gelir.

Eve biraz geç de dönseniz, makarnanın çabucak yapıldığını bilmenin huzuru vardır içinizde. Alışveriş torbanızı bir kenara bırakıp üstünüze ev kılığınızı geçirir geçirmez mutfağa dalarsınız. Dolaba sıralanmış makarna çeşitlerinden keyfinize göre birini seçersiniz. Ocağa çabuk kaynasın diye sıcak su koyar, kapağını da kapatır, kaynamasını beklerken bir yandan sosunuzu hazırlamaya başlarsınız. Canınız o an ne istiyor? Nasıl bir makarna iyi gelecek size? Bunu neredeyse içgüdüsel bir şekilde bilirsiniz:)

Uzun zamandır makarna yemiyordum. Yemiyor ama sayıklıyordum!
Dün annem "akşam yemeğin yanına makarna gibi birşey yapmalı" deyince hemen "ben makarna yapayım!" dedim. O köy eriştelerinden yapmamı istiyordu gerçi ama onu başka sefere erteleyip ne zamandır sayıkladığım limonlu makarnayı yaptım. Gerçi tagliatelle de bir çeşit yumurtalı erişte zaten... Annem limon aromasını fazla yoğun buldu, bense bayıldım! Yani bu makarnayı denemek, ya da limon miktarını azaltmak tamamen zevkinize kalmış. Limonseverseniz, kremalı makarna sosları da damak tadınıza uygunsa bu makarna hoşunuza gidecektir. Limonu makarnada hiç denemediyseniz ama zevkleriniz bir önceki cümledeki kriterlere uygunsa kesinlikle deneyin derim!

Malzemeler:

- 1 paket (250 g) tagliatelle (Filiz marka, belki başka markalar da vardır)
- 3 adet limon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket çiğ krema
- 1/2 limon suyu
- 75 g rendelenmiş tulum peyniri (kaşar ya da parmesan kullanabilirsiniz)
-
Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. Bir tencerede yeterli miktarda su kaynatıp 1 çorba kaşığı deniz ya da kaya tuzu atarak çözdürün (bu tuzlar haşlama sırasında makarnaya daha iyi işliyor ve sonradan tuz eklemenize gerek kalmıyor). Makarnayı 7-8 dk haşlayın.

2. Limon kabuklarını rendeleyin. Orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtıp limon kabuklarını kısık ateşte 2 dk kavurun.

3. Çiğ kremayı ilave edin, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Sos biraz yoğunlaşınca rendelenmiş peyniri ekleyip peynir eriyene kadar karıştırın. Sosu ocaktan alıp taze çekilmiş karabiber ekleyin.

4. Suyu süzülmüş makarnayı tekrar tencereye alın, hazırladığınız limonlu sosla harmanlayıp servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top