0



Sıra benim kurabiyelerime geldi!
Bu yılın son kurabiyeleri bunlar olacak. Kurabiye tariflerimin bu aralar fazlalaştığının farkındayım, ama yılbaşı öncesi sakıncası yok diye düşündüm:) Ben yılbaşı için hangi kurabiyeleri yapacağımı halen bilmiyorum tabi! Bu akşam hem kurabiyelere hem pastaya karar verip yarın iş çıkışında eksik malzemem varsa almayı ve yarın akşam itibariyle de kolları sıvamayı planlıyorum...

Fındıklı tarçınlı kurabiyeler tipik lezzetli ev kurabiyeleri. Hani acele yapılabilecek, ya olmazsa endişesi yaşatmayacak olanlardan. Hem üstlerinde hem de içinde fındık olması nedeniyle ben çok seviyorum. Özellikle çayla çok güzel gidiyor ama çocuk olup bir bardak sütle birlikte atıştırmak da fena olmazdı hani:)

Malzemeler:

- 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı fındık kırığı (yarısı üzerine)
- Yaklaşık 500 g (4,5 su bardağı) un

Yapılışı:

1. Tereyağını, sıvıyağı, şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırpın.

2. Mikseri çıkartıp fındığın yarısını karışıma ekleyin. Tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan biraz sertçe bir hamur yapın.

3. Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra da fındığa batırıp tepsiye sıralayın.

4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

*** Yağın fazlalığı sizi korkutmasın, bu ölçüyle epey fazla kurabiye çıkıyor. Ben biraz irice kurabiyeler yaptım, 30 tane çıktı. Siz daha küçük yaparsanız çok daha fazla kurabiyeniz olur. Yarım ölçü ile de deneyebilirsiniz tabi...

Yorum Gönder

 
Top