0
Kış bitmeden bu çok sevdiğim çorbanın tarifini de yazacağımı söylemiştim daha önce. Bugün yağmurlu bir sabaha uyanınca bugün mutlaka yazmalıyım dedim ve evden çıkmadan önce aceleyle fotoğrafları flash belleğe kaydettim. İşte görüyorsunuz.. Bizde çok sevilen, sık yapılan, kışın en sevilen sebzesinin, brokoli'nin çorba versiyonu...

Brokoli Çorbası Tarifi


Brokoli bizde gerçekten çok seviliyor. Bazen en sade haliyle, özellikle de tazecikse, buharda az haşlanıp limon-zeytinyağı-sarımsak sosuyla yeniyor, bazen fırın poşetinde başka sebzelerle beraber pişiyor, bazen beşamel soslu fırında brokoli yapılıyor. Makarnalara giriyor bazen, başka salataların içine konuk oluyor, hatta ve hatta timbal olarak bile denendi bir kez. Velhasıl, alışveriş torbamdan ve buzdolabının sebzeliğinden hiç eksik olmayan, yaz boyunca da özlenen bir sebze bizde brokoli.

Denediğim birkaç versiyonun ardından en sevdiğim brokoli çorbası bu oldu şimdiye dek. Krema yok içinde, onun yerine süt var. Çorbalara daima çok yakışan tereyağı, bir de esas sihri veren sarımsak var içinde.. Deneyin, seveceksiniz. Yanında ev ekmeğiyle birlikte, mideye tam bir ön ziyafet. Ardından bir başka ziyafet olarak ıspanak ya da pazı kavurması yemiş olmalıyız, şimdi fotoğrafta arka planda görüyorum ama ne olduğunu tam hatırlamıyorum.

Brokoli Çorbası Tarifi



Malzemeler
  • 250 gr brokoli
  • 1/2 limon suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  1. Brokoliyi çiçeklerine ayırın, az miktarda içme suyu koyduğunuz tencereye alın, limon suyunu da ekleyerek kısa bir süre haşlayın.
  2. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, çırparak karıştırın. Kaynadıktan sonra diğer tarafta haşlanmış olan brokoliyi suyuyla birlikte bu tencereye ilave edin.
  3. Sarımsakları doğrayarak tencereye ekleyin, tuzunu da ekleyip karıştırın.
  4. Çorbayı blender'dan geçirin, gerekiyorsa suyunu ve tuzunu tekrar ayarlayın. 5 dk daha kaynattıktan sonra dilerseniz üzerine bol karabiber serperek servis yapabilirsiniz.
Brokoli Çorbası Tarifi


Brokoli çorbası, oldukça basit olmasına rağmen çok lezzetli ve sağlıklı bir çorbadır. Benim genellikle yaptığım gibi, haftasonu çorbanızı fazla yapıp, saklama kaplarına porsiyonluk olarak koyup dondurabilirsiniz de. İş çıkışı hazırda çorbanızın olmadığı bir akşam kurtarıcı olurlar...

Yorum Gönder

 
Top