0


   Ben en çok şerbetli tatlı severim ama çok sık yapmam  sebeiyse basit; hazırlama ve pişme süresi göze alındığında sütlü tatlılar her zaman daha cazip gelmiştir !

    Ancak ne zaman evde şerbetli bir tatlı  yapsam mmm daha sık yapmalıyım içine şunuda katmalıyım ,üstüne muhallebide dökmeliyim diyip ardı ardına denerim tarifleri.Sonuç kısa sürede ıyk şerbetli tatlı görmek istemiyorum off kaç  kilo almışımmmm durumları :)

   Revani gibi ttalıları yaparken borcam kullanmamanızı öneririm.Kalın bir cam olduğu için altı üzerine göre daha geç kızarıyor ve bu tatlınızın üstünü çok koyu renk alana kadar pişirmenizi gerektiriyor.Ben 26 cm yuvarlak kek-pasta kalıbı kullandım.


Revani
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet;
2,5 su bardağı su
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon suyu

   Şerbet için su ve şekeri 15 dakika kadar kaynatın,limon suyunu ekleyin ve 1 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

   Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Ardından yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.En son un,irmik,vanilya,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın.Yağladığınız kalıba boşalttığınız tatlıyı 175 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.

   Fırından aldığınızın ikinci dakikası tatlıya soğuk şerbeti dökün.Mümkünse bir gece dinlendirip kaymak ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

   Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top