0

Karnabahar bizim evin en sevilen sebzelerindendir. Hemen zeytinyağlısını yaparım, kıymalı yemeğini yaparım. Bu onun bir kat daha meşakatlisi ama bir o kadar da lezzetlisi.
 
Fotoğraf yemek hemen fırından çıkar çıkmaz ve hemen ocağın üstünde çekildiği için bulanık biraz.
 
Malzemeler:

Kıymalı harcı için : 1 büyük soğan, 1 çay bardağı domates suyu veya 1 büyük domates, 300 gr kadar kıyma, tuz ve karabiber
Beşamel sosu için :   2 yemek kaşığı dolusu un, 3 bardak süt, biraz sıvıyağ, tuz
Haşlanmış karnabahar ( ben buharda pişiriyorum)
1 yemek tabağı dolusu kaşar


Yapılışı:

  1. Bir büyük soğanı yemeklik doğruyoruz ve az bir zeytinyağında kavuruyoruz. Üstüne kıymamızı atıyoruz. Kıyma kavrulunca domates suyumuzu koyuyoruz. Bir iki taşım kaynatıp üstüne tuzunu baharını alıp  ocaktan alıyoruz. .
  2. Haşlanan karnabaharları borcama diziyoruz. Üstüne kıymalı harıcımızı döküyoruz. Üstüne beşamel sosu pişiriyoruz. 1 yemek şaığı tereyağ, un ve sütü bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Azıcıkda muskat rendeliyoruz. Pişen beşamel sosu yemeğin üstüne döküyoruz.
  3. Üstüne kaşar rendesini de koyup 180 derece üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top