0
GEREKLİ OLANLAR:
4 yufka
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı un
üzerine 
yumurta sarısı biraz yağ ve çörekotu
iç malzeme
250 gr kıyma
4 orta boy haşlanmış çatalla ezilmiş patates
1 orta boy küp doğranmış soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
karabiber,kırmızıbiber,tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlayalım .Bunun için tavaya yağı koyup kıymayıda ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım. soğanı ekleyip, birazdaha kavurup patatesini ilave edip baharatlarını ve tuzunu da karıştırıp kenara alalım
ilk yufkayı serelim erittiğimiz tereyağından gezdirip süzgeçle hertarafı kapanacak şekilde ince tabaka halinde un serpiştirelim.üzerine ikinci yufkayı koyup aynı işlemi uygulayalım ve iç malzemeyi koyup rulo yapalım
dört parmak enliliğinde kesip tepsiye dizelim diğer iki yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp dilimleyip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısıyla  tahminen 1 çorba kaşığı yağı çırpıp fırçayla sürelim çörek otunu serpip önceden ısıttığımız sıcak fırınımızda pişirelim.
çıtır çıtır afiyetle yiyelim:)

Yorum Gönder

 
Top