0

Bu kadar malzeme olunca bende güzel olurum diyeceksiniz. Tamamı ile haklısınız

Malzemeler:

  • 1 kg kuzu eti
  • yarım kilo ıspanak yaprağı
  • yarım kilo mantar
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 yemek kaşığı salça yada domates suyu
  • 1 adet büyük soğan
  • üstüne kaşar
Yapılışı:
  1. Önce etlerimizi zeytinyağında ( 2 kaşık ) pişiriyoruz. Su salmaya başlayınca altını kısıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekmesini sağlıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı da koyuyoruz. Yemeğin yağı kalmadıysa 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı ekliyoruz. Soğanlar kavrulunca geniş geniş doğradığımız kapya biberi ekliyoruz. Hemen 1 dakika yağda çeviriyoruz.Bu aşamada isterseniz 1 yemek kaşığı tereyağ koyabilirsiniz. Tereyağ yanmasın 
  2. Üstüne dilimlenmiş kararmasın diye limonlu suda beklemiş mantarlarımızı atıyoruz. Mantarlarında su vermesi bekleniyor ve hemen hemen çekmesine yakın domates suyumuzu yada salçamızı ekliyoruz. Salça koyduysak 1 çay bardağı da su ekliyoruz. Yıkanmış doğranmış ıspanakları atıyoruz. Hemen 1-2 dakika çeviriyoruz. Üstüne tuzumuzu, kara biberimizi ekliyoruz. 1 dakika daha çeviriyoruz. Altını kapatıp 1 yemek tabağı dolusu kaşarı boca ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kendi kendine erimesini sağlıyoruz. Yemeğimiz hazır.

Yorum Gönder

 
Top