0
Malzemeler
2 su bardağı nohut
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 domates
2 soğan
5 yeşilbiber
1 kırmızıbiber
2 diş sarımsak
Zeytinyağı tuz
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Yapılışı: Domatesleri, soğanları yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Yeşilbiberi, kırmızıbiberi, sarımsakları küçük küçük doğruyoruz. Tencerenin zeminine soğanın bir kısmını koyuyoruz. Üzerine etleri yerleştiriyoruz. Domatesleri etlerin üzerine döküyoruz. Kalan soğan, sarımsak ve biberleri de üzerine döküyoruz. Son olarak az haşlanmış nohutu, tuzu ve zeytinyağını ilave ediyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz ve dereotu serpiyoruz.

Yorum Gönder

 
Top