0

  
Diyet tariflere kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ruloların en büyük özelliği kabak ve patlıcan'ın iç içe sarılarak oluşması.Arasına damak zevkinize dilediğinizi koyabilirsiniz.Ancak yoğurtlu karışım bence bu tarif için en iyisi.


   Önümüzdeki hafta bildiğimiz sıcak yemekleri nasıl diyete uygun hale getirebilirizi gösteren tarifler yayınlayacağım :)




YOĞURT SOSLU RULO KABAK ve PATLICAN (1 kişilik)

1 kabak
1 patlıcan
1 çay kaşığı zeytinyağı ,bir çimdik tuz

1 közlenmiş kırmızı biber
1 küçük kase yoğurt
1 çay kaşığı labne peyniri
1 diş sarmısak
bir kaç dal dereotu


Kabak ve patlıcanı ince uzun keselim.Biraz yağladığımız ızgarada veya tavada önlü arkalı ızgara yapalım.

Yoğurda minik doğranmış közlenmiş biber,dereotu,ezilmiş sarmısak ve labne peynirini karıştıralım.

Bir kabağı düz bir tabağa serip 1 tatlı kaşığı yoğurtlu karışımı boydan boya yayalım.Üzerine 1 dilim patlıcan kapatalım.Dıştan içe rulo şeklinde sarıp servis tabağına yerleştirelim.

Üzerine yoğurt dökerek veya kuru domates koyarak servise sunalım.

Afiyet Olsun.

Not:Tuz oranlarını lütfen siz ayarlayın.

Yorum Gönder

 
Top