0





Egeli olmasam da otlara düşkünüm. Bu tarifte onlardan biri. Ben zeytinyağlı yaptım. Kuzu etli yapıyorlar genelde. Bencede kuzu etli olsaydı daha güzel olurdu.
 
Bu aralar çok yoğunum bloğumla hiç ilgilenemiyorum :(
 
Şevketi Bostanın faydaları

- Sindirim ve safra salgılarını artırır.
- Karın ağrılarıyla birlikte görülen sindirim güçlüğünü giderip rahatlama sağlar.
- Kanamaları durdurur; hemoroit ve ishali iyileştirmekte etkili olur.
- İştahı artırır.
- İdrar söktürücüdür.
- Yaraların temizleme ve iyileştirme özelliği vardır. ( hazırlanan çay pamuk yardımıyla yaralara sürülerek temizlenir. )

Öncelikle şevketi bostanların ( 1 kilo kadardı sanırım) kenarlarındaki dikenli kısımları başından tutarak aşağıya çekerek alıyorsunuz. Çok kolay alınıyor. Sonra onları bir güzel yıkıyorsunuz. 1 büyük soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorsunuz. Üstüne parmak uzunluğunda kestiğiniz şevketi bostanları atıyorsunuz. Üstüne bir avuç pirinç, yarım limon suyu, tuz, 2 bardak su bardağı su ile yumuşayıncaya , pirinçler pişinceye kadar pişiriyorsunuz.

Çiriş otunuda deneyin gerçekten nefis oluyor. Tarif aşağıda
http://durutarifler.blogspot.com/2013/04/ciris-otu-ciris-otu-ile-yumurtal-kavurma.html

Çeşitli otlardan kavurma
http://durutarifler.blogspot.com/2010/04/bursa-gemlik-tarafndan-toplanan-otlar.html


Yorum Gönder

 
Top