0



   Kahvaltıya veya çay sofrasında acaba ne yapsam diye düşünenlere hoş bir önerim var bugün. Sodalı poğaça tarifimin yarısını klasik şekilde peynirli poğaça yaparken kalan yarısınıda simit şekli vererek pişirdim.

   Pastanelerde satılan yumuşacık simitlerim oldu böylece ,denemenizi tavsiye ederim .




PASTANE SİMİTİ

1 paket instant maya
1 su bardağı sıvıyağ (ayçiçek-zeytinyağı karışık kullandım)
1 şişe maden sodası(200 ml)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
250 ml ılık süt (eski tip su bardakları ile 1 bardak +2 kaşık)
Aldığı kadar un

Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı pekmez
1su bardağı su
1 su bardağı susam


3,5 su bardağı unu derin bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın.Mayayı,tuzu ,şekeri ve sıvı malzemeleri ekleyip dıştan un alarak hamuru karıştırın.

Hamurumuz kulak memesi,yani orta serlikte bir hamur olana kadar un ilave edin.Kabın ağzına stresch film geçirip sıcak bir yerde yarım saat mayalandırın.

1 su bardağı suya 2 yemek kaşığı pekmez ileve edip karıştırın.Simitin girbileceği boyutta dğz bir tabağa dökün.Susamıda düz bir tabağa dökünkiişiniz kolaylaşsın.


Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük parçalar koparıp elinizle uzun ince rulo yapın.Bir kaç yerden burarak evvela pekmezli suya sonra önlü arkalı susama bulayın.15 dakika tepside dinlendirin.

180 dereceli ön ııslı fırında yaklaşık 25 dakika simitler iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top