0

Kolay Papatya Kurabiyesi Tarifi

Genel BilgilerKategori : Kurabiye Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- Yarım Çorba Kaşığı Kakao 
- 1 Paket Margarin 
- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Pudra Şekeri 
- 4 Su bardağı Un 
HazırlanışıMargarini eritelim. Hemen ateşten almayıp margarin pembeleşip kaynayana dek kısık ateşte bekletelim. Yağı ateşten alıp ılıtalım ve buzdolabında üzeri kaymaklanana dek 5 dk. bekletelim. Yağı dolaptan alıp hamur yoğurma kabına ekleyelim. İçine pudraşekerini de ekleyip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım.Hamurun küçük bir parçasına kakao ilave edip yoğuralım. Beyaz hamurdan ve kakaolu hamurdan fındık iriliğinde yuvarlaklar yapalım. Kakaolu yuvarlağın etrafına beyaz yuvarlakları aralıksız yapıştırıp papatya şekli verelim. Hamurun bir kısmını 1/2 cm. kalınlıkta açıp kalp şeklinde kurabiye kalıpları ilekeserek yaprak şekli verelim. Hamurları fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.

Yorum Gönder

 
Top