0


Bu tarifte ekmeğin tarifi yok ama aşağıdaki linklerden kendi ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz. Ben bir ara her pazar ekmeğimi kendim yapıyordum buzluğa koyuyorduk, 1 hafta yiyiyorduk. Bu aralar unuttum. Tekrar başlamak lazım.

Köftenin tarifi gerçekten köftecilik yapan bir büyüğümüzden. Ben hep bu tarifle köfte yapıyorum. Gerçi kıymayı onun dediği gibi etlerden çektiremiyorum ama olsun böyle de lezzetli oluyor. Ama eğer onun dediği etlerden çektirirsem muhteşem oluyor.

Önce köfte tarifi:
Kıyma döş kaburga etinden çektirilecek. ( 1 kilo ) , 1 yumurta , 1 küçük çay bardağı galeta unu, 1 büyük boy soğan ancak çok ince ince rendelenecek. Suyu atılmayacak. 1 çay kaşığı dolusu Karabiber , 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon konulunmuyor. Maydanoz yok, nane yok. En önemlisi 1 paket kabartma tozu. Hepsi yoğruluyor. Biz hamburger köftesi yaptığımız için kocaman kocaman yaptık.

Hamburger :
Büyük boy hamburger ekmeği alınır. Ortadan ikiye kesilir. Ketçap sıkılarak ıslatılır. Izgarada yada yağsız tavada pişirilmiş köfte konur. Üstüne yine hafifçe pişirilmiş halka halka kesilmiş soğanlar konur. Salatalık turşusu kesilip üstüne konur. 1 kocaman halka kesilmiş domates. Üstüne de mayonez. Valla olsada yeseydik şimdi :)

http://durutarifler.blogspot.com/2009/07/yedi-cesit-tahll-ekmek.html
http://durutarifler.blogspot.com/2009/07/yedi-cesit-tahll-ekmek.html
http://durutarifler.blogspot.com/2009/07/cevizli-ekmek.html

Yorum Gönder

 
Top