Kahvaltilik
SOSIS TABAGI VE MAYONEZLI SOS
Kahvalti icin cocuklarim oyle herseyi yemezler onlar icin,degisik alternatiflerden birisi bu tabak,hele yanindaki sosla ve yeni pismis sicak ekmekle cocuklarim icin bu kahvalti sofrasi ziyafet sayilir......
SOSIS HASLAMA
Malzemeler;
6 adet sosis
1,5 cay bardagi su
corba kasiginin ucu ile salca
corba kasiginin ucu ile yag,(tereyagi veya margarin olabilir)
SOS ICIN
2 corba kasigi mayonez
2 -3corba kasigi süt
1 cay kasigi sarmisak tozu
1 cay kasigi kuru nane
YAPILISI:
- Sosisler bicakla kenarlarindan 4 tane uzun cizik seklinde bicakla icine dogru kesilir,suyunu icine almasi icin.Daha sonra tavaya once yag konup eriyince salca eklenir.Salca az kavrulunca su ilave edilip su kaynar kaynamaz centik atilan sosislar ilave edilip tavanin kapagi kapatilir.
- Suyunu iyice cekip sisen sosisler tavada su kalmayip az yag kalinca servis tabagina alinir.
- SOS icin mayonez bir tabaga alinir,üzerine süt,sarmisak tozu ve nane ilave edilir,güzelce karistirilir istediginiz kivami verebilirsiniz akiciligini kendiniz ayarlarsiniz artik.Bu sos lahmacunla,donerle,kizartma koftelerle cok guzel oluyor tavsiye ederim.
- Sarmisak tozunu da ben marketten baharatlarin yanindan aliyorum,Türkiyede varmidir bilemiyorum siz de marketlere bakin.
- domates,salatalik ve sicak ekmele cok guzel oluyor...
- AFIYETLER OLSUN!!!!
Yorum Gönder