Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
TULUM PEYNIRLI PUF BÖREGI
Bu börekleri kahvalti icin hazirladim ve cok da güzel oldular.Tarifi sana yaginin yemek kitabinda görüp denedim ölcülerle biraz oynadim ve cok güzel citir citir börekler oldular..
TULUM PEYNIRLI PUF BÖREGI
Malzemeler:
3 su bardagi un
3 corba kasigi yogurt
50 gr tereyagi,margarin karisimi(25+25)
1 corba kasigi ay cicek yagi
1 tatli kasigi sirke
1 cay kasigi tuz
1 su bardagi ilik su
IC HARCI ICIN;
300-400 gr tulum peyniri
yarim demet maydanos
KIZARTMAK ICIN SIVIYAG
YAPILISI:
- Once hamuru yogurmak icin bir kaba un elenir,ortasi havuz gibi acilip,icine1 corba kasigi siviyag,sirke,tuz,yogurt ve su ilave edilip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilir.eger hamurumuz kivaminda olmadi ise un veya su ekleyebiliriz.
- Hamurumuzu üzerini kapatip bir kenarda 20 dakika bekletiyoruz.
- Tereyagi ve margarin bir tavaya alinip eritilir ve sogumasi beklenir.
- Hamurumuz bir merdane veya oklava yardimi ile 0,3cm kalinliginda bir yufka seklinde acilir.
- Acilan yufkanin her tarafina erittigimiz yag güzelce sürülür.Daha sonra yufkanin ortasinda bir tatli tabagi seklinde yer birakilacak sekilde yufkaya distan ice dogru cizikler atilarak ücgenler olusturulur 14-15 adet olabiliyor ve bütün ücgenler ice dogru kapatilarak birbirinin üzerine verevine kapatilir ve bütün hamur kat kat kapatilmis olur beklemeye biralikir,yaklasik 20 dakika dinlendirildikten sonra hamur tekrar merdane veya oklava yardimi ile acilir.0,3 cm kalinliginda acilir ve ince dogradigimiz maydanoslu peynir üzerine yerlestirilir üzeri kapatilip bir rulet yardimi ile d seklinde kesilir kesilen hamurlar kizdirilmis siviyagda rengi acik kahve rengi olana kadar kizartilir.
- Benim cocuklarim Tulum peynirini sevmedikleri icin onlara kare kare bos peynirsiz puf borekleri hazirladim ve onlarda cok begendiler.....
- Sicak sicak servis edilir..AFIYETLER OLSUN!!!!
Yorum Gönder