Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Porselen Demlik Cay Saati Tarifleri 8.Etkinligi düzenleyen arkadasimiz KESKINLININ MUTFAGINA tesekkurler ediyorum bu guzel etkinlige evsahipligi ettigi icin.Gelelim tarifimize bu tarif inanilmaz kolay ve bir o kadar da lezzetli tarifi okul arkadasim SEZEN den aldim ve gelen ilk misafirlerim icin denedim cok begendim,misafirlerim de cok begendiler.Tarifimizde kabartma tozu yok ...Ölcüyü ayarlamak size kalmis istediginiz kadar fistik ezmesi kullanabilirsiniz yani 1 su bardagini ölcü olarak kullandiginiz zaman yag ve seker ölcüsü olarak da o su bardagini kullanacaksiniz.Ben 350gr lik bir kavanoz fistik ezmesi kullandim ve diger malzemeleri de onunla ölctüm...Kolay gelsin!!!!
FISTIK EZMELI KURABIYE(PINDAKAAS KOEKJES)
Malzemeler;
350 gr fistik ezmesi
350 gr kavanozla ölctügüm siviyag
350 gr lik kavanozla ölctügüm tozseker
aldigi kadar un
YAPILISI:
Önce fistik ezmesi hamur yogrulacak kabin icine bosaltilir,fistik ezmesinin kutusu ile siviyag ve seker de ölcülüp ilave edilir sonra aldigi kadar un yavas yavas ilave edilir,kulak memesinden yumusak bir hamur yogrulur.hamurdan yuvarlak bezeler yapilarak yagli kagit serilmis olan firin tepsisine yerlestirilir.Daha sonra bezelerin üzerine bir catal yardimi ile cizikler atilir.
Önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda alti,üstü kizarana kadar yani hafif kahverengilesene kadar pisirilir,cok kahverengilestirilmez,firindan alinca kurabiyelere dokunulmadan tepside sogutulur yoksa kurabiyelerimiz parcalanabilir...
soguyunca servis edilir.Bu ölcüyle ben 3 firin tepsisi kurabiye elde ettim...
AFIYETLER OLSUN!!!!!!
Yorum Gönder