KARAORMAN PASTASI
Malzemeler;
5 iri yumurta
1 su bardagi seker
yarim su bardagi+1 yemek kasigi un(tepeleme)
yarim su bardagi +1 yemek kasigi misir nisastasi(tepeleme)
1 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)
4 yemek kasigi kakao
Kalibi yaglamak icin az margarin,un
krema malzeme:
5 paket krema(slagroom sütü200gr)
4 paket krema sertlestirici(klop-fix)
4 corba kasigi pudra sekeri
5paket vanilya
pasta suslemekicin 12-15 adet iri kiraz
1 kavanoz visne kompostosu
(suyu suzulur,keki islatmak icin kullanilir.)
2corba kasigi seker
100gr bitter cikolata
Yapilisi;
Oda sicakligindaki yumurtalarin sari ve beyazlari ayrilir.Beyazlar bir kaba konur uzerine az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasinca birakilir.Yumurta sarilari ve seker güzelce cirpilir beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir.Daha sonra sari ve beyazlar birlestirilir ve mikser calistirilmadan sadece cirpma telleri kullanilarak beyaz ve sari yavas yavas karistirilir.
Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir ve yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
15-20 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
Krema sütleri(slagroom sutu) ve vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici mikserle guzelce cirpilir.iyice koyulasip kivam alinca cirpma birakilir ve buzdolabinda bekletilir.
Kekimiz soguyunca ortadan 2 ye kesilir.Kekimiz suyunu süzdügümüz visne kompostosunun suyuna seker ilave edilip karistirildiktan sonra onunla islatilir önce alt parca islatilir, sonra da hazirladigimiz kremadan sürülüp visne taneleri dizilir üzerine tekrar krema sürülüp visnelerin üzeri hafif kapatilip kekin 2.parcasi kapatilir. Üst kisim da sekerli visne suyu ile islatilir ve krema ile pastamizin her yani kapatilir.Daha sonra bir krema siringasi ile krema dan pastamizin üzerine sikilir ve bitter cikolata rendelenir pastamizin kenarlarina da cikolata rendesi sivaniruzerine de kiraz taneleri dizilerek .Buzdolabinda bekletilir.Kesilerek servis yapilir.
Ben cikolatayi rendenin patates,cips rendeleyen kismi ile rendeledim ve bir kartonun üzerine rendeledigim cikolatayi pastanin yan yüzlerine yavas yavas sivadim baska türlü pastanin yan yüzlerine yapismadi.
Malzemeler;
5 iri yumurta
1 su bardagi seker
yarim su bardagi+1 yemek kasigi un(tepeleme)
yarim su bardagi +1 yemek kasigi misir nisastasi(tepeleme)
1 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)
4 yemek kasigi kakao
Kalibi yaglamak icin az margarin,un
krema malzeme:
5 paket krema(slagroom sütü200gr)
4 paket krema sertlestirici(klop-fix)
4 corba kasigi pudra sekeri
5paket vanilya
pasta suslemekicin 12-15 adet iri kiraz
1 kavanoz visne kompostosu
(suyu suzulur,keki islatmak icin kullanilir.)
2corba kasigi seker
100gr bitter cikolata
Yapilisi;
Oda sicakligindaki yumurtalarin sari ve beyazlari ayrilir.Beyazlar bir kaba konur uzerine az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasinca birakilir.Yumurta sarilari ve seker güzelce cirpilir beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir.Daha sonra sari ve beyazlar birlestirilir ve mikser calistirilmadan sadece cirpma telleri kullanilarak beyaz ve sari yavas yavas karistirilir.
Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir ve yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
15-20 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
Krema sütleri(slagroom sutu) ve vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici mikserle guzelce cirpilir.iyice koyulasip kivam alinca cirpma birakilir ve buzdolabinda bekletilir.
Kekimiz soguyunca ortadan 2 ye kesilir.Kekimiz suyunu süzdügümüz visne kompostosunun suyuna seker ilave edilip karistirildiktan sonra onunla islatilir önce alt parca islatilir, sonra da hazirladigimiz kremadan sürülüp visne taneleri dizilir üzerine tekrar krema sürülüp visnelerin üzeri hafif kapatilip kekin 2.parcasi kapatilir. Üst kisim da sekerli visne suyu ile islatilir ve krema ile pastamizin her yani kapatilir.Daha sonra bir krema siringasi ile krema dan pastamizin üzerine sikilir ve bitter cikolata rendelenir pastamizin kenarlarina da cikolata rendesi sivaniruzerine de kiraz taneleri dizilerek .Buzdolabinda bekletilir.Kesilerek servis yapilir.
Ben cikolatayi rendenin patates,cips rendeleyen kismi ile rendeledim ve bir kartonun üzerine rendeledigim cikolatayi pastanin yan yüzlerine yavas yavas sivadim baska türlü pastanin yan yüzlerine yapismadi.
Yorum Gönder