Tarif Muhteremle Afiyetle'ye ait. Valla çok güzel oldu. Mutlaka sizde denemelisiniz.
Hazır baklavalık yufkayıda çok sevdim. Artık pek sık yaparım. :))
Kalan içini de ayrıca yedik. Oda nefis bir şey zaten. Ben küçük 2 kaseye koydum. Üstünede azıcık ceviz serptim.
Malzemeler
- 12 adet baklavalık yufka
- 250 gram kadar tereyağ
- İç malzememsi için : 2 su bardağı süt, 1 büyük çay bardağı irmik,1 küçük çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya,1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
- Şerbeti için : 2.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, bir kaç damla limon
- Şerbet malzemelerini kaynatıp, şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet soğuk tatlı sıcak yada tam tersi olmalı
- İç malzemesi için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın ve muhallebi gibi pof pof kabarana kadar pişirin. İçine cevizi katın.
- Baklavalık yufkaları 3 adet serdikten sonra erimiş tereyağı bir fırça yardımı ile sürün. En üsttekine de tereyağ sürün.
- Yufkaları, büyüklüğünü kendinize göre ayarlayıp, kare kare kesin. Ben 6 adet elde ettim. Karelerin bir ucunu diğer ucunun üzerine getirip, kapatarak üçgen şekli verin. Uçlarını tereyağ sürerek birbirine yapıştrırın. Yufkalarınız bitene kadar tatlılarınızı yapın.
- Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin. Tereyağ kaldıysa üstüne gezdirin. Önceden ısıttığınız 170-180 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Önceden kaynattığınız ve soğuttuğunuz şerbeti ılık halde ki tatlının üzerine dökün. Afiyet olsun.
Yorum Gönder