Malzemeler:
- Yarım kg ıspanak,
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
- İri dövülmüş ceviz,
- Beyaz peynir,
- 1 adet ekşi elma,
- 1 adet nar,
Sos Malzemeleri;
- 1 Limon suyu,
- Sızma zeytinyağı,
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi,
- Tuz,
Yapılışı;
- Üzüm limon suyu veya portakal suyunda bekletilir.
- Elma soyulur küçük doğranır.
- Limon suyu, sızma zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz bir kabın içinde karıştırılarak sos hazırlanır.
- Ispanak yaprakları iyice yıkanır, suyu süzdürülür veya salata kurutucusunda suyu alınır. El ile küçük parçalara bölünür, az miktarda tuz ile yapraklar hafif ovulur.
- İçine limon suyunda bekletilmiş üzüm, doğranmış elma ve iri dövülmüş ceviz ilave edilir karıştırılır.
- Üzerine daha önce hazırladığımız sos dökülür harmanlanır, servis tabağına alınır.
- Üzeri peynir, ceviz ve nar taneleri ile süslenir.
Afiyet olsun....
Yorum Gönder