0

Gaziantep'in yöresel tatlarından Öcce tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:500 gram yeşil soğan
250 gram taze sarımsak
4 bağ maydanoz
2 şişe soda
3 adet yumurta
2 kaşık kırmızı biber
½ kaşık karabiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:500 gram yeşil soğan250 gram taze sarımsak ve 4 bağ maydanoz incecik doğranır. Üzerine 1 paket kabartma tozu serpilir ve 3 yumurta kırılır. 2 kaşık kırmızı biber ve yarım kaşık karabiber eklenen karışıma un ve 2 şişe soda dökülür. Karıştırılıp yoğurulan malzemeler istenen kıvama gelene kadar un eklenir. Tavada kızdırılan yağa hazırlanan harç kaşık yardımıyla dökülür. Öcceler yağda çevirilerek kızartılıp servis tabağına alınır.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top