0

Kuruyemişli Pilav Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6

Malzemeler- 1 Çay bardağı Fındık 
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 2 Su bardağı Su 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Yarım Çay bardağı Yer Fıstığı 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5 dakika demlendirip servis yapın.

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top