Kuruyemişli Pilav Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Çay bardağı Fındık
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2 Su bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Yarım Çay bardağı Yer Fıstığı
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5 dakika demlendirip servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Çay bardağı Fındık
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2 Su bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Yarım Çay bardağı Yer Fıstığı
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5 dakika demlendirip servis yapın.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.