Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi
Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 50 dk
Malzemeler- 1 Kg Çalı Fasulyesi
- 2 Adet Domates
- 4 Adet Kesme Şeker
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2 Su bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Üzeri İçin- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
HazırlanışıFasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup rendeleyin. Soğanları soyun. İçinden soğanları çıkarıp fasulyeyi servis tabağına alın. Üzeri için ayırdığınız 2 kaşık zeytinyağını ilave edip karıştırın soğuduktan sonra servis yapın. Tencereye soğan, domates ve fasulyeleri ilave edin. Tuz, kesme şeker ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kapağını açmadan 50 dakika pişirin. Ilımaya bırakın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 50 dk
Malzemeler- 1 Kg Çalı Fasulyesi
- 2 Adet Domates
- 4 Adet Kesme Şeker
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2 Su bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Üzeri İçin- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
HazırlanışıFasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup rendeleyin. Soğanları soyun. İçinden soğanları çıkarıp fasulyeyi servis tabağına alın. Üzeri için ayırdığınız 2 kaşık zeytinyağını ilave edip karıştırın soğuduktan sonra servis yapın. Tencereye soğan, domates ve fasulyeleri ilave edin. Tuz, kesme şeker ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kapağını açmadan 50 dakika pişirin. Ilımaya bırakın.
Yorum Gönder