İkbal Gürpınar Taze Fasulye Tarifi
Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : İkbal Gürpınar
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 2 Adet Domates
- 4 Adet Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Kg Taze Fasulye
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında TuzHazırlanışıFasulyenin iki ucunu ve varsa kılçıklarını temizleyin. Boyuna göre iki üç parçaya bölün. Soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında sararana kadar kavurun. Küp küp doğranmış sarımsak ve domatesleri ekleyin, bir iki çevirin. Daha sonra yıkanıp süzülmüş fasulyeyi ilave edin, hafif sararana kadar fasulyeyi de kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edin. Kapağını örterek bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Yumuşamadan suyunu çekerse azar azar sıcak su katabilirsiniz
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : İkbal Gürpınar
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 2 Adet Domates
- 4 Adet Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Kg Taze Fasulye
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında TuzHazırlanışıFasulyenin iki ucunu ve varsa kılçıklarını temizleyin. Boyuna göre iki üç parçaya bölün. Soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında sararana kadar kavurun. Küp küp doğranmış sarımsak ve domatesleri ekleyin, bir iki çevirin. Daha sonra yıkanıp süzülmüş fasulyeyi ilave edin, hafif sararana kadar fasulyeyi de kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edin. Kapağını örterek bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Yumuşamadan suyunu çekerse azar azar sıcak su katabilirsiniz
Yorum Gönder