0

Bulgurlu Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 40 dk
Malzemeler- 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası 
- Yarım Su bardağı Ceviz Çekilmiş 
- 1 Su bardağı Galeta Unu 
- 1 Çay bardağı İnce Bulgur 
- 250 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Kahve Fincanı Sıcak Su 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 4 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Karabiber, TuzÜzeri İçin- 8 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Yarım Su bardağı Su 
HazırlanışıSoğanları ince kıyın. Sıvıyağ, kıyma ve biber salçasıyla birlikte bir tencerede kavurun. Bulgur ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp bulgurun şişmesini bekleyin. Tuz, karabiber ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Üzeri için, su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine yağlı su karışımından sürün. 4 parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerin uç kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyup muska şeklinde katlayın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top