Zeytinyağlı Ekşili Pırasa Tarifi
Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- Yarım Demet Dere Otu
- 2 Adet Domates
- 3 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Limon
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Kg Pırasa
- 3 Diş Sarımsak
- 6 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker
- 2 Çay kaşığı Tuz
HazırlanışıPırasa ayıklanıp 5-6 cm uzunluğunda doğranıp yıkanır. Parçalar boyuna ince ince kesilir, küçük bir tepsiye yerleştirilir. Yarım bardak su konur, kapak örtülerek haşlanır. Soğan yarım halka şeklinde, sarımsak küçük doğranır. Bir tavada sıvı yağla hafif kavrulur. Domates rendelenir veya salça konur, birkaç kez karıştırılır. Şeker, tuz, doğranmış maydanoz, dereotu ilave edilir. Bu harç haşlanmış pırasaların üzerine yayılır. Kenardan 1 bardak su eklenerek yavaş yavaş pişirilir. Limon suyu gezdirilerek dökülür, 5 dakika sonra ateş kapatılır.
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- Yarım Demet Dere Otu
- 2 Adet Domates
- 3 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Limon
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Kg Pırasa
- 3 Diş Sarımsak
- 6 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker
- 2 Çay kaşığı Tuz
HazırlanışıPırasa ayıklanıp 5-6 cm uzunluğunda doğranıp yıkanır. Parçalar boyuna ince ince kesilir, küçük bir tepsiye yerleştirilir. Yarım bardak su konur, kapak örtülerek haşlanır. Soğan yarım halka şeklinde, sarımsak küçük doğranır. Bir tavada sıvı yağla hafif kavrulur. Domates rendelenir veya salça konur, birkaç kez karıştırılır. Şeker, tuz, doğranmış maydanoz, dereotu ilave edilir. Bu harç haşlanmış pırasaların üzerine yayılır. Kenardan 1 bardak su eklenerek yavaş yavaş pişirilir. Limon suyu gezdirilerek dökülür, 5 dakika sonra ateş kapatılır.
Yorum Gönder